منتدى الاخوه ايد فى ايد
مرحبا بك اخى فى الله
المرجوا منك أن تعرّف بنفسك
و تدخل المنتدى معنا إن لم يكن لديك حساب
بعد نتشرف بدعوتك لإنشائه
ونتشرف بكم فى منتدى الاخوه ايد فى ايد
/ اخوكم احمد المصرى
منتدى الاخوه ايد فى ايد
مرحبا بك اخى فى الله
المرجوا منك أن تعرّف بنفسك
و تدخل المنتدى معنا إن لم يكن لديك حساب
بعد نتشرف بدعوتك لإنشائه
ونتشرف بكم فى منتدى الاخوه ايد فى ايد
/ اخوكم احمد المصرى
منتدى الاخوه ايد فى ايد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الاخوه ايد فى ايد

منتدى الاخوه يرحب بكم
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
المواضيع الأخيرة
» اكبـر مكتبة عميد الموال الشعبى " يوسـف شـتا
اشهر اكلات عيد الاضحي Emptyالأحد 20 ديسمبر - 18:24 من طرف احمد المصرى

» ماذا تقول لمن يخطر على بالك الآن
اشهر اكلات عيد الاضحي Emptyالجمعة 20 ديسمبر - 9:06 من طرف احمد المصرى

» شايف عينك تحت الحاجب
اشهر اكلات عيد الاضحي Emptyالسبت 23 يونيو - 15:17 من طرف احمد المصرى

» قصر البوسيت ع البحر
اشهر اكلات عيد الاضحي Emptyالأحد 18 يونيو - 15:07 من طرف احمد المصرى

» قرية بلوبيتش ع البحر وبالتقسيط لا تدع ال
اشهر اكلات عيد الاضحي Emptyالأحد 18 يونيو - 15:06 من طرف احمد المصرى

» اراضي علم الروم بواحة التجاريين
اشهر اكلات عيد الاضحي Emptyالأحد 18 يونيو - 15:05 من طرف احمد المصرى

» اراضي عجيبة لبناء فيلا ع البحر
اشهر اكلات عيد الاضحي Emptyالخميس 8 يونيو - 22:00 من طرف خالداء

» كان ياماكان
اشهر اكلات عيد الاضحي Emptyالخميس 16 مارس - 11:40 من طرف احمد المصرى

» لن انساكى
اشهر اكلات عيد الاضحي Emptyالخميس 16 مارس - 11:04 من طرف احمد المصرى

» مجموعة برامج لمتعلمي مادة الإنجليزية
اشهر اكلات عيد الاضحي Emptyالأربعاء 1 مارس - 18:34 من طرف احمد المصرى

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
احمد المصرى
اشهر اكلات عيد الاضحي Vote_rcapاشهر اكلات عيد الاضحي Voting_barاشهر اكلات عيد الاضحي Vote_lcap 
ابن النيل
اشهر اكلات عيد الاضحي Vote_rcapاشهر اكلات عيد الاضحي Voting_barاشهر اكلات عيد الاضحي Vote_lcap 
رحاب
اشهر اكلات عيد الاضحي Vote_rcapاشهر اكلات عيد الاضحي Voting_barاشهر اكلات عيد الاضحي Vote_lcap 
ابواحمد
اشهر اكلات عيد الاضحي Vote_rcapاشهر اكلات عيد الاضحي Voting_barاشهر اكلات عيد الاضحي Vote_lcap 
خالد المصرى
اشهر اكلات عيد الاضحي Vote_rcapاشهر اكلات عيد الاضحي Voting_barاشهر اكلات عيد الاضحي Vote_lcap 
دموع ملاك
اشهر اكلات عيد الاضحي Vote_rcapاشهر اكلات عيد الاضحي Voting_barاشهر اكلات عيد الاضحي Vote_lcap 
زهرة المدائن
اشهر اكلات عيد الاضحي Vote_rcapاشهر اكلات عيد الاضحي Voting_barاشهر اكلات عيد الاضحي Vote_lcap 
عيسى حياتو
اشهر اكلات عيد الاضحي Vote_rcapاشهر اكلات عيد الاضحي Voting_barاشهر اكلات عيد الاضحي Vote_lcap 
فطومة
اشهر اكلات عيد الاضحي Vote_rcapاشهر اكلات عيد الاضحي Voting_barاشهر اكلات عيد الاضحي Vote_lcap 
عااشقة الفردوس
اشهر اكلات عيد الاضحي Vote_rcapاشهر اكلات عيد الاضحي Voting_barاشهر اكلات عيد الاضحي Vote_lcap 
المواضيع الأكثر شعبية
اسئله بايخه واجوبه ارخم
سلسلة قصائد الزير سالم
قصيدة: الماضي رني غلقت بابو و قضيت عليه للهاشمي قروابي رحمه الله
جميع ولايات الجزائر
يلى نسيت الغرام
خصائص أسلوب القرآن الكريم
جميع ولايات المملكة المغربية
جميع ولايات الجمهورية التونسية
كيفية فتح الايميلات بدون رقم سري......
دعاء لمصر الغاليه
المواضيع الأكثر نشاطاً
لعبة التحدي بين الشباب والبناتx_o
بيت العيله . . لاتفوتكم
ماذا تقول لمن يخطر على بالك الآن
جميع ولايات المملكة المغربية
جميع ولايات الجمهورية التونسية
كتاب الطهـــارة (باب المياه)
برهن احساس بالحروف
المليون رد
مباراة كرة قدم بين الأعضاء و العضوات
جميع ولايات الجزائر

 

 اشهر اكلات عيد الاضحي

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
mohamed_batot
عضو جديد
عضو جديد
mohamed_batot


عدد المساهمات : 8
السمك العمر : 45

اشهر اكلات عيد الاضحي Empty
مُساهمةموضوع: اشهر اكلات عيد الاضحي   اشهر اكلات عيد الاضحي Emptyالأربعاء 2 نوفمبر - 17:25


ولا: كل سنة وكل المسلمين في مشارق الأرض ومغاربها طيبين ويا رب يكون عيد سعيد على كل الناس...

طبعا كلنا عارفين إن عيد الاضحي هو عيد اللحمة، علشان كده هاقدم لكم النهارده مجموعة متنوعة من الأكلات المناسبة لعيد الأضحى المبارك...

الفتّة اللذيذة



أكيد العيد مش هيكون عيد من غير طبق الفتة اللذيذ ودي أحسن طريقة لعمل الفتة..

المقادير
:

• كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم ويا ريت يكون "لحم الكتف".
• نص كيلو رز.
• ماء ساخن.
• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
• 2فص حبهان.
• ملعقة قرنفل.
• 6فصوص ثوم مهروس.
• رغيف خبز محمص.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• عود قرفة.
• ورقة لاورا.
• ملح.
• كوباية كبيرة عصير طماطم.
• ملعقة كبيرة سمن.
• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
• ملعقة خل أبيض.

الطريقة:


1. هنسلق اللحمة الضاني ونضيف ليها عند السلق بصلة وورقة لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح ونسيبها لغاية ما تستوي.

2. أثناء ما اللحمة بتستوي هنجيبِ الأرز ونغسله وبعد كده نجيب الصينية اللي هنعمل فيها الأرز ونحط فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد كده نضيف ليها الرز ونقلبه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده نجيب ميه ونضيف ليها شوية ملح ونضيفها للرز ونسيبه على نار هادية لغاية ما يستوي.

3. هنجيب بصلة ونقطعها قطع صغيرة ونحمرها في السمنة لغاية ما نلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر نضيف ليها التوم مع التقليب لما نلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي نضيف ليهم كوب عصير الطماطم والصلصة ونسيبهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق، ونضيف ليهم شوية شوربة ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة.

4. بعد كده هنجيب الصينية ونقطع فيها الخبز ونضيف ليه شوربة اللحمة ونسيبهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.

5. هنجيب طبق كبير ونحط فيه الأرز والخبز ونحط فوقهم الصلصة اللي عملناها ومن فوقها اللحمة...

وبالهنا والشفا

لحمة ضاني مشوية



المقادير:

• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".
• كوب كبير عصير طماطم.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.
• 10 فصوص ثوم.
• ملعقة كبيرة خل أبيض.
• ملعقة كبيرة كمون مطحون.
• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.
• 1 بصلة كبيرة.
• فلفل رومي أخضر.
• نص فنجان زيت.

الطريقة:

1. هنجيب اللحمة ونغسلها كويس.

2. هنجهز تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون + جوزة الطيب + البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود + الفلفل الأخضر + الثوم + الشطة" ونضربهم مع بعض في الخلاط.

3. بعد كده هنجيب صينية وندهنها بالخليط ده وبعد كده نبدأ في رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة نحط خلطة التتبيل...

4. بعد ما نخلص من رص اللحمة نحطها وخليط التتبيل في التلاجة لمدة 3 ساعات، بعد كده نخرجها ونشويها على الشواية الكهرباء أو الفحم...


وبالهنا والشفا

فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة


المقادير:

• فخدة ضاني.
• كيلو فلفل رومي أحمر.
• 4علب زبادي.
• 5معالق صغيرة خل تفاح.
• كيلو رز.
• كوباية كبيرة زيت.
• 2 ملعقة كبيره ملح.
• 2ملعقة كبيرة عسل أبيض.
• 2ملعقة كبيرة بهارات.
• ملعقة صغيرة كاري.
• نصف كيلو بندق.
• كوباية كبيرة ماء.
• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• قطعتان فحم.

الطريقة:

1. هنجيب الفخدة ونعمل فيها فتحة كبيرة بالسكين، بعد كده نتبل الفخدة بمزيج الخليط الآتي" الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات والفلفل الأسمر"...

2. بعد ما نتبل الفخدة بالخليط ده نحطها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده نطلعها من التلاجة ونجيب الفلفل الرومي الأحمر ونقطعه إلى قطع صغيرة ونحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه الفخدة...


3. نحطها في الفرن وندهنها بالزيت ونسيبها في الفرن لمدة ساعة أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...

5. بعد كده نسخّن قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر ونحطهم على الفخدة وهي سخنة ونغطي عليها علشان تحتفظ برائحة الفحم علشان تدي مذاق ورائحة رائعة.

6. نصفّي الصوص النازل من الفخدة ونضيفه إلى الرز على النار ونقلب كويس وبعد كده نضيف إليهم كاري وملح ومية وبندق ونقلبهم على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي الرز استوى.

7. هنجيب الفخدة ونقطعها شرائح ونقدمها في طبق مع الرز ونرش من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل.

وبالهنا والشفا

صينية الرقاق بالبشاميل


ودي كمان أكلة بسيطة ممكن إننا نعملها في العيد

المقادير:

• نصف كيلو رقاق.
• بصلة مقطعة قطع صغيرة.
• نص كيلو لحمة مفرومة.
• نص كوب كبير زبدة.
• نص كوب كبير دقيق.
• 4 كوبيات لبن.
• ملح و فلفل.
• 2بيضة.
• كوب كبير شوربة لحمة.

الطريقة:

1- هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق إننا نقطع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة بعد كده نضيف ليها الملح والفلفل الأسود واللحمة ونحطهم على النار ونضيف ليهم معلقة زبدة ونسيبهم على النار مع التقليب المتسمر وبعد نص ساعة نضيف ليها كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية وتستوي.


2- بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف ليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقى ذهبي بعد كده نضيف ليه اللبن تدريجيا مع التقيب المستمر لغاية ما يبقى قوامه سميك بعد كده نضيف ليه الملح والفلفل الأسود بعد كده نشيله من على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها في طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم مع بعض.

3- هنجيب الرقاق ونبلّه بالشوربة السخنة "ممكن إننا نستبدل الشوربة بالمية" علشان يكون خفيف.

4- هنجيب صينية فرن وندهنها بالزبدة ونرص فيها نص كمية الرقاق الموجود عندنا ونضيف ليها اللحمة وبعد كده نص كمية البشاميل وبعد كده نرص باقي كمية الرقاق الموجودة، بعد كده نغطي وش الصينية بباقي كمية البشاميل الموجود عندنا.

5- هندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة أو لغاية ما وشها يحمر بعد كده نخرجها من الفرن ونقطعها.


وبألف هنا وشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة المدائن
عضو مميز
عضو مميز
زهرة المدائن


عدد المساهمات : 955
الجدي العمر : 25
الموقع : منتدى الاخوه

اشهر اكلات عيد الاضحي Empty
مُساهمةموضوع: رد: اشهر اكلات عيد الاضحي   اشهر اكلات عيد الاضحي Emptyالأربعاء 2 نوفمبر - 18:01


تسلم ايدك اخي محمد على هذه الاكلات الذيذه

ومشكور على الوصفات والطريقه لهذه الاكلات

بس لو كانت صوره مع كل طبق من الوصفه كانت احسن

على العموم تشكر وبارك الله فيك على هذا المجهود

وكل سنه وانت طيب وجميع الامه السلاميه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دموع ملاك
عضو مميز
عضو مميز
دموع ملاك


عدد المساهمات : 1002
الجوزاء العمر : 35
الموقع : لندن الدور التانى

اشهر اكلات عيد الاضحي Empty
مُساهمةموضوع: رد: اشهر اكلات عيد الاضحي   اشهر اكلات عيد الاضحي Emptyالأربعاء 2 نوفمبر - 20:20

اخى الغالى محمد

كل عام وانت بخير والامة العربيه

والاسلاميه جميعا بخير وسعادة وهنا

مشكووووووووووور ياغالى على الاكلات الجميلة

ولونى مش بحب الضانى اصلا jocolor

تسلم ايديك اخى العزيز

فى انتظار المزيد من ابداعاتك ومواضيعك الرائعه

تقبل مرورى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اشهر اكلات عيد الاضحي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» عندمـا قرأت الدفتر لم ترفع بصرها إليه لمـدة 3 اشهر (قصة وااقعية)

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الاخوه ايد فى ايد :: مـنــتـــــدى الاناقه والجمال :: قسم المطبخ-
انتقل الى: